rekryteringsta-get-vit.png

:

:

:

Till avgång

Hudiksvall är helt rätt stad att bo i som hydraulikingenjör

474A8473.JPG

Att Robert Pettersson från Uppsala skulle läsa till maskiningenjör vid Linköpings Universitet var inte självklart. Tanken var länge att han skulle ta över bondgården som funnits i familjen i flera generationer och där han själv vuxit upp. Så blir det kanske också en vacker dag, men inte just nu.
I dagarna börjar Robert sitt nya jobb som projektledare i Hudiksvalls Hydraulikkluster i Hudiksvall. Hans första uppdrag blir att leda ett utvecklingsprojekt på uppdrag av Hiab och Sunfab gemensamt.

Robert har de senaste fem åren utbildat sig till maskiningenjör vid Linköpings Universitet, varav de senaste två med inriktning hydraulik. Under de åren kom han i kontakt med Hudiksvalls Hydraulikkluster (HHK) som sedan ett antal år har ett nära samarbete med universitetet. Genom detta fick Robert och några kurskompisar möjlighet att göra ett arbete i Hudiksvall på uppdrag av Hiab och Huddig. Och på den vägen är det.

Både Hydraulikklustret och företagen han jobbat för fick upp ögonen för Robert och ville gärna att han skulle flytta till Hudiksvall efter sin examen. De ordnade så han kunde få en anställning i Hydraulikklustret och därmed finnas tillgänglig för flera olika företag med behov av kompetens inom hydraulik.

- Efterfrågan på maskiningenjörer är jättehög just nu, speciellt personer med hydraulikinriktning. Om man som jag är utbildad inom hydraulik känns Hudiksvall som helt rätt stad att jobba och bo i med tanke på alla framgångsrika företag med koppling till hydraulik som finns här. Här behöver man inte jobba hos samma arbetsgivare i tjugo år utan här finns möjlighet att göra karriär och utvecklas, det gillar jag.

Anledningen att Robert valde just Hudiksvall framför andra städer är flera.

- Först och främst fick jag en tjänst som jag själv har möjlighet att forma vilket känns jätteroligt. Dessutom får jag förtroendet att direkt ansvara för ett utvecklingsprojekt vilket känns otroligt stimulerande och spännande. Ett annat stort plus med Hudiksvall är möjligheten att snabbt och enkelt komma ut i naturen. Eftersom jag både orienterar, håller på med orienteringsskytte och åker längdskidor så var det aldrig lockande för mig att söka mig till en storstad.

Boende fixade han själv snabbt och enkelt via Blocket. Till att börja med hyr han en andrahandslägenhet i centrala Hudiksvall med bra läge nära tågstationen och med 5 minuters cykeltur till jobbet.

- Jag har fått ett väldigt fint mottagande här i Hudiksvall och ser fram mot att börja jobba i september!

Kom och träffa Robert på Rekryteringsmässan i Hudiksvall söndagen den 16 september. Han är en av flera spännande personer som deltar i en paneldiskussion under eftermiddagen.

Hudiksvalls Hydraulikkluster är en förening med målet att stärka den lokalt så viktiga hydraulikindustrin genom att öka medlemmarnas konkurrenskraft, attrahera rätt kompetens för att trygga jobben och på ännu lite längre sikt – skapa nya företag.

Läs mer om klustret här:
http://www.hhk.world

Tillbaka