rekryteringsta-get-vit.png

:

:

:

Till avgång

Var snäll vänta medan ditt meddelande skickas...

Hiab

Hiab

Vi formar framtiden för intelligent lasthantering

Hiab är en världsledande leverantör av utrustning, intelligenta tjänster och digitala lösningar för vägburen lasthantering. Som en sann branschpionjär har vi i snart 75 år arbetat för att öka effektiviteten i våra kunders verksamheter och forma framtiden för intelligent lasthantering. För att utveckla lösningar för morgondagens behov redan idag behöver vi bli fler vassa medarbetare på vår enhet i Hudiksvall.

Hiab är en världsledande leverantör av utrustning, intelligenta tjänster och digitala lösningar för vägburen lasthantering. Vi erbjuder klassledande lasthanteringsutrustning med HIAB styckegodskranar, LOGLIFT och JONSERED skogs- och återvinningskranar, MOFFETT påhängstruckar, MULTILIFT lastväxlare och bakgavellyftar under varumärkena ZEPRO, DEL och WALTCO. Hiabs ProCare™- service, prisbelönta kranstyrsystem HiVision™ och HiConnect™-plattform visar på vår ständiga strävan att tillhandahålla intelligenta tjänster och uppkopplade lösningar som ger mervärde åt våra kunder.

Våra kunder varierar från stora nationella eller regionala företag till lokala och relativt små verksamheter. Kundernas verksamhetsområden omfattar transportföretag, kommuner och landsting, fordonsparksoperatörer, lastbilsägare, uthyrningsföretag och lastbilstillverkare. Med hjälp av våra produkter och tjänster kan våra kunder optimera sina företag och därigenom driva effektiva och lönsamma verksamheter. Vårt breda produktutbud, ledande teknik och globala kunnande gör våra lösningar till de mest tillförlitliga och effektiva på marknaden.

- Hiab är ett fantastiskt företag att arbeta på. Här finns goda utvecklingsmöjligheter för rätt personer.
I och med att vi verkar på en global marknad och har kollegor och kunder över hela världen finns möjlighet att resa eller arbeta utomlands periodvis. I Hudiksvall finns huvuddelen av Hiabs produktutveckling kopplad till kranar. Där finns även vårt Test- och Innovationscenter där vi bedriver forskning och utveckling på material, fogning, komponenter, system och färdiga produkter. Merparten av de som arbetar här är ingenjörer, doktorer, konstruktörer och tekniker som jobbar med metodutveckling, produktutveckling och produktledning. Vi har även en grupp som jobbar med teknikutveckling. För den som är intresserad av att arbeta i ett globalt företag med fokus på innovation, digitalisering och produktutveckling är Hiab rätt ställe att jobba på, säger Stefan Onkenhout, innovationschef på Hiab i Hudiksvall.
   


Hiab söker i första hand denna kompetens:

 • Mekanikkonstruktörer
 • Hydraulikkonstruktörer
 • Beräkningsingenjörer
 • Hydraulikkonstruktörer
 • Mjukvarutvecklare
 • Produktchef
 • Säljare
 • Mjukvaruutvecklare
 • Projektledare
 • Data Scientist
 • Chefer

FAKTA OM HIAB
Verksamhet: Världsledande leverantör av utrustning, intelligenta tjänster och digitala lösningar för vägburen lasthantering
VD: Roland Sundén
Antal anställda: ca 3500 (varav 130 i Hudiksvall). Verksamhet på 20 marknader.
Omsättning 2017: 1084 M Euro
Resultat 2017: 157 M Euro
HR-kontakt: monica.parsmark-jansson@hiab.com
www.hiab.com
www.cargotec.com