rekryteringsta-get-vit.png

:

:

:

Till avgång

Var snäll vänta medan ditt meddelande skickas...

Hudiksvalls kommun

Hudiksvalls kommun

Vi siktar på att bli 50 000 invånare år 2050

Mitt i Sverige, efter hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun. Här bor 37 000 glada hudikbor, varav 15 500 i Hudiksvalls tätort som för övrigt är en av Norrlands allra äldsta städer med en bevarad fiskarstad i centrum. Från Stockholm till Hudiksvall tar resan med snabbtåg cirka 2,5 timmar och både Sundsvall och Gävle ligger inom en timmes restid med tåg.

I Hudiksvall finns landskapets akutsjukhus, Bromangymnasiet med 1800 elever och en rad framgångsrika företag som är världsledande inom sina respektive verksamheter. Affärssystem, böcker som förklarar juridik, byggbranschinformation, forskning inom fiber och sensorer, fiberoptiska helhetslösningar, friskvård, grävlastare med fullhybridteknologi, guldsmide, historier om Mulle Meck, hydraulikforskning, hydraulpumpar, hus, innovativt ledarskap, inredningsdesign, kartong, karameller, keramikkonst, lingarn, medicinteknik, musik, måleri, personlig assistans, sensorer, snabbkopplingar, teater och travtävlingar – det är några axplock av vad som levereras från företag i Hudiksvalls kommun ut i Sverige och världen.

- Vi är med på Rekryteringståget av flera olika skäl. Först och främst vill vi öka inflyttningen till vår kommun. Vår vision är att vara 50 000 invånare år 2050. För att uppnå det arbetar vi varje dag för att kunna erbjuda intressanta arbetsmöjligheter, attraktivt boende, gott företagsklimat, skola och vård av hög kvalitet samt ett rikt kultur- och fritidsutbud. Dessutom är vi kommunens största arbetsgivare och flyttar det hit fler personer behöver vi bli fler som arbetar inom exempelvis vård, skola och omsorg.
Just nu finns fantastiska möjligheter för den som vill arbeta som lärare eller inom vård och omsorg i Hudiksvalls kommun, säger Bengt Friberg, kommunchef.

Kommunen rymmer en storslagen och varierande natur. Här möts människor, hav och land, stad och landsbygd, tradition och innovation, historia och framtid. Här finns skärgården med över hundra öar, långa stränder och vackra fiskelägen för bad, båtliv och fiske. För den som gillar att åka skidor finns de populära skidanläggningarna i Järvsö och Hassela bara några mil bort samt härliga längdspår på flera platser runt om i kommunen.

Kulturen har djupa rötter och gör sig påmind bland annat genom de stolta hälsingegårdarna och den levande musiken. Spår från fiskets storhetstid och träpatronernas dagar hittar du i Hudiksvall, men även restauranger, kaféer, shopping och uteliv för de flesta smaker.

Hudiksvalls kommun söker i första hand kompetens inom:

  • Skolan
  • Förskolan
  • Vård och omsorg
  • Ingenjörer

FAKTA OM HUDIKSVALLS KOMMUN
Antal invånare: Drygt 37 000 invånare varav ca 15 000 i Hudiksvalls tätort.
Staden grundades: 1792
Namnet Glada Hudik: Under 1800-talets sista hälft myntades uttrycket "Glada Hudik", till följd av träpatronernas livliga fester och stadens stora sällskapsliv.
HR-kontakt via växeln: 0650-190 00
hudiksvall.se/ledigajobb