rekryteringsta-get-vit.png

:

:

:

Till avgång

Var snäll vänta medan ditt meddelande skickas...

Christoffer Andresen

Kärleken fick honom till Hälsingland.

Christoffer Andresen är född i Sydkorea, uppvuxen i Norge, har studerat i Stockholm och bor nu i Hudiksvall. Anledningen att han hamnade här är att han träffade Erika, en hälsingetjej från Bjuråker, på en resa i Afrika 2001. Kärlek uppstod och några år senare gifte de sig i Erikas mammas föräldragård i Enånger. Därefter har familjen utökats och består nu av Christoffer, Erika och de tre barnen Ameli, Livia och Oline. Efter några år av studier och arbete i Stockholm och Oslo bestämde sig familjen att flytta till Hudiksvall för två år sedan. Ett beslut de inte ångrat, tvärtom.

Christoffer har en Masterutbildning inom Data- och Systemvetenskap från Stockholm Universitetet och har därefter jobbat som konsult inom verksamhetsutveckling. När familjen flyttade till Hudiksvall trodde han att han skulle behöva söka sig till Sundsvall eller Gävle för att hitta ett intressant jobb men så blev det inte. Idag jobbar hustrun Erika som barnmorska på Hudiksvalls sjukhus och Christoffer som projektledare i en forskningsgrupp för tillämpad digitalisering på forskningsinstitutet RISE i Hudiksvall. I den rollen hjälper han företag, kommuner och organisationer med internationalisering, verksamhetsutveckling och digitalisering på både lokal och global nivå. Just nu driver han bland annat ett projekt på uppdrag av Hudiksvalls kommun där de tillsammans tittar på hur man kan förbättra och utveckla lärmiljön i kommunens skolor. Dessutom är han ansvarig för ett EU-projekt som handlar om export utanför EU.
- Idag spelar det ingen roll var du sitter rent geografiskt, du kan ändå ha hela världen som arbetsfält, säger Christoffer. Jag jobbar med både lokala, nationella och internationella företag från min bas här i Hudiksvall. Fördelen att arbeta i en mindre stad är att man kommer närmare såväl kommunledning, företagsledare och viktiga nyckelpersoner. I Stockholm är situationen en helt annan, avstånden längre och konkurrensen större.

Familjen Andresen bor ett sekelskifteshus i ett lugnt och trivsamt område i centrala Hudiksvall. Huset är stort och rymligt med fem sovrum så de har plats för långväga gäster som kommer på besök. De trivs verkligen i Hudiksvall och har cykelavstånd till jobbet, skolan och barnens alla aktiviteter. Det rika kulturlivet, stora utbudet av restauranger och mängden fritidsaktiviteter att välja på för barnen imponerade på Christoffer när de kom till Hudiksvall.

När familjen är ledig åker de gärna till Oslo där Christoffer har sin pappa, systrar och syskonbarn. De har även en stuga i Borka i Enångers skärgård där de försöker vara så mycket de hinner, framförallt sommartid. På vintern tycker alla i familjen om att åka skidor, både utför och på längden, så när tillfälle ges tar de en tur i längdspåret precis runt knuten eller drar till Järvsöbacken över dagen.

- Som det känns nu blir vi kvar i Hudiksvall, säger Christoffer. Vi har båda jobb vi trivs med, det känns som en trygg och bra plats för barnen att växa upp på och så har vi nära till Erikas familj. Jag har märkt att jag på kort tid blivit en riktig lokalambassadör för Hudiksvall och försöker på olika sätt att bidra till att Hudiksvall ska fortsätta utvecklas och blomstra, säger Christoffer. 

Christoffer_474A0119.jpg