rekryteringsta-get-vit.png

:

:

:

Till avgång

Var snäll vänta medan ditt meddelande skickas...

Niklas Hedström

Från stuntman i Florida till fastighetsutvecklare i Hudiksvall

Niklas Hedström gör ett starkt intryck när man träffar honom. Han vet vad han vill, drivs av passion och är inte rädd att jobba hårt för att nå dit han vill. Att han skulle flytta tillbaka hem till Hälsingland var det nog ingen som trodde när han 16 år gammal flyttade till Florida för att hålla på med det han gillade bäst, extremsporter. Men tillbaka kom han. Idag, 20 år senare, bor Niklas med sin fru Elin och deras två barn Hannes och Elsa i en gård i Norrväna utanför Delsbo.

Att Niklas är en kille som gillar hög fart, höga höjder och utmaningar råder det inget tvivel om. Åren i USA ägnade Niklas åt att resa, utöva extremsporter, jobba som stuntman och utbilda sig till pilot. Efter ett par år flyttade han hem till Hudiksvall igen och drev krogen Storgatan 49 under ett års tid för att sen flytta tillbaka till USA igen. Efter drygt fem år på andra sidan Atlanten började han längta hem och flyttade till Stockholm. Han konverterade sitt trafikflygarcertifikat för att få flyga även i Sverige men hade svårt att få jobb då flygbranschen dippade just då och många varslades.

Niklas sadlade då om och började jobba med projektledning och marknadsföring. Det blev startskottet till det som kom att bli hans hittills största projekt, reklambyrån Dreamquest. Byrån, som nischade sig mot företag i sprit- och tobaksbranschen, växte snabbt och fick allt större uppdrag från några av giganterna i branschen. Även Niklas fru Elin jobbade i företaget. Livet som egen var roligt men tufft, Niklas jobbade jämt, oavsett tid på dygnet. Till slut började kroppen säga ifrån. I samma veva dog Niklas pappa och Niklas ärvde en jordbruksfastighet i Norrväna utanför Delsbo i Hälsingland. Niklas och Elin renoverade huset och använde det till en början som fritidsboende. De tillbringade mer och mer tid i huset och insåg att de trivdes väldigt bra när de var där.

2015 bestämde de sig. De orkade inte med stressen och det höga tempot i Stockholm längre. De ville ha ett annat liv för sig och sina barn och sålde reklambyrån och huset i Norrviken och flyttade till Hudiksvall. Till att börja med hyrde de en lägenhet i centrala Hudiksvall och fortsatte att ha huset i Delsbo som fritidshus men efter en stund insåg de att de trivdes bättre i huset och bosatte sig där permanent.

Niklas har alltid haft en förkärlek till att bygga och utveckla fastigheter och Elin har drömt om att ha sin egen butik. I och med försäljningen av reklambyrån och huset i Stockholm hade de möjlighet att göra verklighet av sina drömmar. Idag äger Niklas företaget Hedström & Partner AB som äger och utvecklar fastigheter i Hudiksvall samt byggföretaget Byggtjänst Hälsingland AB och Elin driver klädbutiken Love It i Hudiksvall. Nu har hon haft butiken i några år och det går jättebra.

- Vi tycker att vi fått ett fint mottagande av Hudikborna och av de hemma i Norrväna, berättar Niklas. Barnen trivs jättebra och vi upplever att vi kan ge dem en helt annan frihet här än i Stockholm vilket är skönt. Barnens far- och morföräldrar finns nära vilket är både roligt och praktiskt när vi behöver barnvakt då och då. Vi gillar det enkla livet här, allt vi behöver finns nära. Vacker natur, skidbackar och bra fiske några mil bort och skotern står parkerad utanför dörren så det är bara att dra iväg när andan faller på. Något annat vi uppskattar är spontaniteten här uppe, att folk tittar in på en fika utan att ha bokat in det en vecka i förväg. Jag tror definitivt vi blir kvar här i Hälsingland, säger Niklas.

NiklasH_IMG_0272.jpg